מיני בר

אתם עוברים דירה? אולי נולד לכם תינוק ואולי בכלל לקחתם על עצמכם פרויקט שיפוץ המטבחון של המשרד? עכשיו מתחילה התלבטות - מה לגבי מים? מים מסוננים? מים מינרלים? מהברז?

במאמר הזה נעסוק ברכישת מיני בר, מה צריך לבדוק ומה ההיצע בשוק. קדימה!

בשביל מה צריך מיני בר?

למיני בר יש מספר יתרונות פונקציונאליים:

  • המיני בר מתמלא אוטומטית בכמות גדולה של מים, כלומר - אין צורך למלא בקבוקים או את הקומקום
  • המים קרים כל הזמן ואין צורך לחכות לקירורם במקרר
  • ובאופן דומה - מים חמים לשתיה בשפע, גם לאורחים
  • והסיבה החשובה ביותר: מיני מקרר רק מקרר את המים. המיני בר גם מטהר אותם.

מיני בר ומערכות טיהור מים

זה לא סוד שאיכות המים בישראל ירודה מאד ביחס למדינות מפותחות. במשך עשורים של חוסר מודעות והזנחה המים זוהמו מחומרים חקלאיים, מפעלי תעשייה, שפכים לא מטוהרים ומזבלות שמזהמות את הקרקע ואת מי התהום. עקב המצב הזה, אזרחים רבים מעדיפים לא לסמוך על המים היוצאים מהברזים, ולהשתמש בפתרונות שונים של טיהור מים וסינון מים. מיני בר הוא אופציה מצויינת למשפחות ולמשרדים כאחד.

המיני בר מטהר את המים בשיטה של אוסמוזה הפוכה: במקום שהמים יעברו ממקום של מעט חלקיקים (מקום עם מים רבים) למקום של הרבה חלקיקים (מקום דליל במים), המים עוברים בכיוון ההפוך - הם עוברים ממקום של הרבה חלקיקים, למקום של מעט חלקיקים. בזמן המעבר המתקן מטהר את החלקיקים המזהמים/

איזה מיני בר כדאי לקנות?

קיימים דגמים רבים של מיני בר, והם מחולקים לשני סוגים עיקריים: מיני בר דיגיטלי ואנלוגי.

במיני בר אנלוגי קיימים שני ברזים, אחד למים קרים באופן תמידי והשני למים רותחים כל הזמן. מיני בר דיגיטלי כולל רק ברז אחד, ממנו אפשר להוציא מים קרים או לחמם את מימיו באותו רגע.

שימו לב - המיני בר הדיגיטלי יותר מומלץ מטעמי חיסכון בחשמל.

כמו כן, יש מיני ברים עומדים, שמוצבים על הרצפה ומגיעים לגובה החזה של אדם מבוגר, ומיני ברים שולחניים, המוצבים על שיש וגודלם כגודל ארגז. אין הבדל בין שני הסוגים ברמת התפקוד והאיכות. הבחירה בין הסוגים נעשית משיקולי קומפקטיות או מבנה המשרד.

בנוסף לפרמטרים שצוינו כאן, יש לבחור מיני בר לפי הספק מילוי המים שלו: כמה מים חמים או קרים אפשר למשוך ברציפות? השיקול הזה חשוב במיוחד במשרד שבו יש הרבה עובדים. מיני ברים בעלי הספק גבוה (כמו המיני ברים שמציעה חברת נביעות) הם אלו שהמיכל שלהם מכיל לפחות 1.7 ליטרים מים.

יש לבחור מיני בר שעומד בתקנים

קיימים תקנים שונים לאיכות מתקני המים, ויש לוודא שהמוצר שרוכשים עומד בתקנים הללו, וביניהם: WQA, איגוד איכות המים העולמי, NSF האמריקאי, הקרן להיגיינה לאומית, CE, התקן האירופי, ארגון אדם טבע ודין הישראלי ומכון התקנים הישראלי.

לפי הסטנדרטים הקיימים, מיני בר צריך לטהר את המים מהחומרים הבאים: חול, חלודה, חלקיקים מזהמים, וטעמי הלוואי של כלור. זאת כיוון שרשויות המים בארץ נוהגות לטהר את המים עם כלור, ולכלור יש טעמי לוואי. כמו כן, יש לוודא שהמתקן נלחם באבנית.

עקב מצב המים בישראל, מומלץ שבמשרדים יהיו מתקני טיהור מים. קיימים סוגים שונים של מיני ברים, אותם ניתן לבחור לפי נוחיות העובדים. לפני שקונים מיני בר, יש לוודא שהוא יתאים לצרכים של המשרד, יטהר את המים ביעילות ויעמוד בתקנים.

חוזרים לשתות נביעות: מים מינרלים מהטבע

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן ואודות המוצרים אותם הן מציעות. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון