מיחם

מיחם הוא כלי קיבול גדול המאפשר לחמם מים עד לטמפרטורה מסוימת ולשמור עליהם בטמפרטורה הזו לאורך זמן. המיחם הוא מן תרמוס חשמלי גדול אך היתרון בו, מלבד גודלו והקיבולת שלו הוא ביכולת לשמור על חום המים לזמן בלתי מוגבל, עד לניתוקו מהחשמל.

איך המיחם עובד?

המיחם הוא כלי העשוי בדרך כלל נירוסטה. בתחתיתו ישנו תרמוסטט, המופרד מהחלל הגדול בעזרת פלסטיק קשיח ומיוחד. ברגע שהמיחם נדלק, הוא 'מרגיש' את טמפרטורת המים ומתחיל לחמם אותם. כשהתרמוסטט מזהה כי טמפרטורות המיחם הגיעה לנקודת הרתיחה, הוא מפסיק בפעולת החימום ומחדש אותה כשהטמפרטורה יורדת.

במה שונה מיחם מקומקום חשמלי?

יש כמה הבדלים חשובים בין השניים, למרות הדמיון הרב: המיחם יכול להכיל כמות גדולה הרבה יותר של מים. למעשה, המיחמים הקטנים ביותר יכילו שני ליטרים, כשאלו המיועדים לצרכים תעשייתיים יכולים להכיל כמות של עד 25 ליטרים. התכולה של קומקום חשמלי ממוצע תגיע במקרה הטוב לשני ליטרים. המיחם כולל בתחתיתו גם ברז, שמקל משמעותית על מזיגת המים ומילוי הכוס. מצד שני, מיחם אינו ניתן בדרך כלל להזזה לצורך מילוי. בלתי אפשרי להרים כלי קיבול של עשרה ליטרים למשל, ולחכות שיתמלא. לכן, יש צורך בצינור או ברז ארוך כדי למלאו.

מיחם עבור הציבור הדתי

המכשיר הזה פופולארי במיוחד בקרב הציבור הדתי. רוב המיחמים מכילים מנגנון שמאפשר לשמור על המים החמים גם במהלך השבת, מבלי לחלל אותה. המנגנון נקרא בפשטות 'כפתור שבת' והוא מגיע יחד עם כפתור ההפעלה הרגיל.

כך, יכול ציבור שומרי השבת למלא את המיכל עד תומו לפני כניסת השבת ולהפעילו בעזרת כפתור השבת. המים יתחממו ומאותו רגע ועד כיבויו (עם צאת השבת) המנגנון ידאג שהמים יישארו בטמפרטורה הרצויה. כך, יכול גם אדם דתי ליהנות מיתרונותיו של מיחם איכותי מבלי לחשוש שיחלל את קדושת השבת.

היכן עוד נפוצים המיחמים?

באופן טבעי, השימוש בכלי חימום מים גדול כל כך יהיה במקומות בהם יש הרבה אנשים:

  • משרדים גדולים
  • כנסים
  • מוסדות ציבוריים
  • בתי ספר
  • ישיבות
  • תערוכות ואירועי תרבות

מיחם הוא אביזר כמעט הכרחי באירועים כאלו, משום שהתפעול שלו פשוט והוא שומר על חום המים ללא פיקוח. מיחם חשמלי נחשב למוצר אמין מאוד ולא יקר.

בטיחות המיחם

ובכל זאת, למרות אמינותו ופשטות ההפעלה שלו, יש כמה ענייני בטיחות שעליכם לדעת עליהם. ראשית, חלל המיחם מבודד מאוד, גם כדי לאפשר לשמור על חום המים בקלות יתרה וגם כדי למנוע 'השפעות' מבחוץ. מיחם חשמלי שבתוכו מים יכול ליצור שילוב הרסני. הבידוד נועד למנוע זאת.

שנית, יש להכיר את תפקידו הנוסף של התרמוסטט, שקיים בכל מיחם: מניעה של קצרים חשמליים. ברגע שהתרמוסטט 'מרגיש' בבעיה או אפשרות של תקלה, ביכולתו להשבית את המכשיר ובכך למנוע בעיות מבעוד מועד. את המכשיר אפשר להחזיר בדרך כלל לפעולה באמצעות החזרת זיז פלסטיק למקומו, לאחר שקפץ בשל פעולת התרמוסטט.

חשוב: לעולם לא להדליק מיחם ריק

התכונה של המיחם, המאפשרת לו לדעת מתי המים בו התחממו די הצורך, יכולה גם לגרום לבעיה, אותה אתם יכולים למנוע: לעולם אל תדליקו את כלי החימום הזה לפני שאתם ממלאים אותו מים. מיחם ללא מים ימשיך לחמם עצמו עוד ועוד, עד שיישרף. שימו לב לכך ושמרו על בטיחותכם.

חוזרים לשתות נביעות: מים מינרלים מהטבע

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן ואודות המוצרים אותם הן מציעות. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון