אבנית ומניעת אבנית במתקני מים

סיפורה של היווצרות אבנית מתחיל מי הגשמים.

מי הגשם מחלחלים דרך האדמה אל מצבורים תת קרקעיים ענקיים ובדרכם הם ממיסים את האבן. האבנים בעולמנו עשויים בחלקם מסידן וממגנזיום. האבנית היא חלקיקים זעירים של סידן ומגנזיום.

החלקיקים האלה לא נראים לעין ואינם מורגשים בשתייה. סידן ומגנזיום בריאים לגופנו ואנחנו ממש זקוקים להם. אם נשתה מים בלי החומרים האלה נגרום לעצמנו נזק, כי המים ימיסו את הסידן שכבר יש לנו בגוף. קחו כל בקבוק מים מינרלים והסתכלו על רשימת המרכיבים התזונתיים. בכל רשימה כזו תאתרו סידן ומגנזיום. אם כך, הבעיה לא במרכיבים של האבנית, אלא בתהליך ההיווצרות שלה.

אבנית נוצרת כשהמים לא זזים ומתחממים.

כשהמים לא זזים, חלקיקי האבנית מתחילים לשקוע לקרקעית. ככל שמחממים את הקרקעית, כך חלקיקי האבנית מתגבשים אחד לשני ויוצרים שכבה לבנה אפורה שנראית כמו אבן. אסור לשתות אבנית, כי זהכמו לשתות אבנים קטנות: הכליות לא יוכלו לפרק אותן וזה ייעשה לגופכם נזק.

מניעת אבנית

מוצרים רבים של מניעת אבנית קיימים בשוק, ניתן לחלק אותם לשני סוגים:

  • הראשון הוא מסנן מים שגורם לחלקיקי האבנית לשקוע לפני השימוש.

טיהור מים בצורה כזו נעשית באמצעות מגנט או אבץ. חומרים אלו מושכים את חלקיקי האבנית ומגבשים אותם בתוך מתקן מיוחד שנמצא לפני ברז המים.

השימוש במסנני מים מספק את היתרונות הבאים:

  • מים נקיים, צלולים ובריאים יותר לשתייה
  • איכות מים טובה יותר, המשפרת את טעמם
  • היעדר תלות בספקית מים, וזרימת מים נקיים וטובים לשתייה ללא הגבלה

החיסרון הגדול של מניעת אבנית בדרך זו של סילוק החלקיקים, היא שיחד עם הוצאת האבנית, מוותרים גם על מינרלים אחרים, למעשה בספו של התהליך תקבלים מי שתיה מזוקקים לחלוטין ונעדרי מינרלים חיונייים וחשובים לגוף.

  • הדרך השניה להגיע למים טהורים ונקיים מאבנית, היא שימוש במתקני סינון מים ייחודיים שמשאירים את מי השתיה עשירים במינרלים.

שיטה זו, היא טיהור מים באמצעות מינרל בשם סיליפוס. המינרל הזה מאושר לשימוש בכל העולם ואף ידוע כחיוני להתפתחות תינוקות. תכונתו המיוחדת של המינרל היא, שהוא מתחבר לאטומים של הסידן והמגנזיום וחוצץ בין המטען החשמלי שלהם. כך הוא מונע מהם להתגבש, אבל משאיר אותם בתוך המים.

אל תדאגו, אתם לא מוסיפים עוד מרכיבים למים שלכם במקום לטהר אותם. התקן הישראלי לסיליפוס הוא כ-12 מ"ג על כל ליטר מים בעוד שבמתקני הסינון יש רק 1.5 מ"ג לליטר. כלומר, שהתוצאה בכוס שלכם נמוכה בשמינית מהתקן המותר לשימוש.

איך לבחור מתקן לסינון מים?

אנחנו ממליצים לכם לבחון כל מתקן מים על פי האישורים שהוא קיבל ממכון התקנים. מכון התקנים בישראל מחמיר מאוד עם מוצרים ובייחוד עם מתקני סינון למים מפני אבנית. מעבר לכך, בדקו כמה שנות אחריות אתם מקבלים והאם האחריות כוללת את כל המתקן ואת העבודה לתיקון, במקרה הצורך.

חוזרים לשתות נביעות: מים מינרלים מהטבע

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן ואודות המוצרים אותם הן מציעות. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון