מסנן מים דירתי - מסנן מים דירתי - כל מה שצריך לדעת | פורטל המים של

עם בריאות לא משחקים - כיצד ניתן להתמודד עם אבנית?

ישראל היא מהמדינות המובילות בעולם באיכות מי השתיה, על פי משרד הבריאות וחוקרים נוספים. העובדה הזאת גורמת להרבה משפחות לבחור בשימוש במי ברז, לא רק למטרות ניקיון, מקלחת וכביסה אלא גם לשתיה ולבישול. משרד הבריאות, שאחראי על איכות המים בארץ, מבצע בקרה תמידית ואינטנסיבית על איכות המים ודואג שיעברו תהליכי חיטוי והשבחה בכדי להתאים אותם לשתייה. אולם תהליכים אלה גורמים לעליה בריכוז המינרלים במים שמתבטאת בהתפתחות אבנית. זו לא רק פוגמת בטעמם אלא גם עלולה להזיק למכשירי חשמל כגון מכונת כביסה, מדיח כלים או קומקום חשמלי, שמתבססים על מים בהפעלה שלהם.

כיצד ניתן למנוע מצבים אלה ולהימנע מריכוז מינרלים במים? תכירו - איתנו כבר שנים רבות, אמין ועושה את העבודה - מסנן מים דירתי. מטרתו היא סינון המים באופן חיצוני מהבית,  בסמוך לשעון המים הדירתי או על צינור המים הראשי בכניסה לבית. למעשה דרך המסנן עוברים כל המים שנכנסים אליכם הביתה והוא מסייע למניעת הצטברות של אבנית ואף מסנן לכלוכים וחלקיקים כאלו ואחרים.

אילו סוגים של מסנני מים דירתיים קיימים?

 

ישנם מספר סוגים של מסנני מים ביתיים הנקראים לעיתים מסנן מים חוץ דירתי. בגדול ניתן לחלק אותם לכאלה המיועדים למניעת כניסה של חלקיקים זעירים ולכלוך שעשויים להרעיל את המים, וכאלה שהופכים את המים לרכים – כלומר מונעים היווצרות אבנית ע"י חסימת מינרלים כמו סידן ומגנזיום.

למסנני המים בישראל יש שני תווי תקן (1505 ו- 5438) כאשר הראשון נוגע לתפקוד המערכות שמטפלות במי השתייה והאחר נוגע לכימיקלים המאושרים לצריכת המשתמשים. כך שכולם ראויים לשימוש ביתי ועושים את עבודתם.

 

הכירו את הסוגים השונים של מסננים ביתיים שניתן להתקין:

 

מסנן אבנית – מטרתו למנוע היווצרות אבנית במים ע"י סינון של יוני סידן ומגנזיום. ישנם שני סוגים:

 

  • מסננים עם כדוריות סיליפוס – אלו חרוזים קטנים המכילים יוני פוספט. כשהמים עוברים בתוך המסנן, משתחררים יוני הפוספאט ובמגעם עם הסידן והמגנזיום הם יוצרים התמוססות במים. באופן זה נמנעת השקיעה בחימום וכך למעשה נוצרת פחות אבנית.

 

  • מסננים על בסיס אבץ – מסנן מים דירתי ללא סיליפוס. מה הצורך בו? מסנן על בסיס סיליפוס אמנם מונע היווצרות אבנית אך יש כלפיו ביקורת היות שהוא גורם לצריכה מוגברת של פוספאטים ע"י בני הבית. לכן פותח מסנן מים דירתי על בסיס אבץ, ללא סיליפוס. האבץ משוחרר למים באמצעות תהליך פירוק חשמלי הנקרא אלקטרוליזה, ומגיב עם מלחי הסידן ליצירת תרכובת מסיסה, וכך פוחת באופן משמעותי ייצור האבנית.

 

מסנן מכאני – מסנן זול וותיק הניתן להתקנה באופן עצמאי. מטרתו היא סינון ראשוני של לכלוך וחומרים גדולים יחסית והוא אינו מצמצם את ייצור האבנית במים. במסנן זה נעשית שימוש בטכנולוגיה פשוטה - פילטר העשוי סיבי פוליפרופילן שביכולתם למנוע כניסת חלקיקים מעל גודל מסוים.

 

מסנן פחם פעיל – מסנן שבסיס פעולתו היא על ידי פחם פעיל הסופח אליו כלור ותרכובות אורגניות אחרות וכך  משפר את טעמם של המים. למרות שהוא מצליח לבצע סינון של חלקיקים, רצוי להתקין את מסנן הפחם בשילוב עם המסנן המכאני לקבלת איכות מים מיטבית.

 

מסנן אוסמוזה הפוכה – מסנן הפועל על עיקרון של ממברנה, המאפשרת מעבר המים דרך מסנן הלוכד את המומס בצד אחד ומאפשר מעבר של מים בלבד לצד השני. הוא בעל יעילות גבוהה מאוד בהרחקת מתכות ומינרלים מזיקים. מסנן זה כולל מסנן מכאני ומסנן פחם פעיל כך שכל אחד מהם מספק את ייתרונות הסינון שלו, ובסך הכל הוא מונע חדירה של כ-90% מהחומרים המומסים במים.

 

איזה מסנן כדאי לבחור?

כיצד תדעו באיזה מהמסננים לבחור? בדקו עם עצמכם מה הצורך שלכם - האם אתם מעוניינים לשפר את טעם המים, לסלק לכלוך, או למנוע אבנית? לפי התשובה בחרו את המסנן הרצוי. ואולי תבחרו בהכל גם יחד.

 

שימור ותחזוקה
רצוי ואף מומלץ להחליף מדי 3 חודשים עד  6 חודשים בהתאם לאיכותם של המים. ניתן להסתייע באנשי מקצוע בתחום במטרה להחליף. לחילופין, ניתן לבצע שימור ותחזוקה של הסנן אף באופן עצמאי. יש להימנע בשימוש במסנן שאינו מקורי ואיכותי ומסננים שאינם אמינים, שכן אלו עלולים לתרום להתפוררות חומרים שונים במים. לדוגמה, מסננים בעלי תקן NSF אינם משחררים חומרים למים והם מתאימים לתקן הישראלי.

חוזרים לשתות נביעות: מים מינרלים מהטבע

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן ואודות המוצרים אותם הן מציעות. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון