שיטות טיהור מים

מחקרים רבים מוכיחים כי איכות המים בישראל בשנים האחרונות הינה ירודה ולכן מחייבת שימוש במגוון שיטות טיהור מים לסינון וסילוק החומרים המזיקים. במאמר זה נבחן אילו שיטות טיהור מים קיימות כיום בשוק ונסביר כיצד לבחור בצורה נבונה מערכת טיהור מושלמת לבית או למשרד.

הידעת?

רק כשלושה אחוזים מסך כל המים המצויים בכדור הארץ הינם מים מתוקים.

מדוע כדאי לטהר את מי השתייה?

איכות המים הירודה בישראל, לא מותירה לצרכני המים ברירה אלא להיעזר על מגוון שיטות טיהור מים מתקדמות אשר יבטיחו לנו איכות מים גבוהה ובריאות תקינה. כל מים מורכבים ממגוון חומרים מומסים, חלקיקי אדמה ולכלוך. חשוב לציין כי חלק מן המומסים הינם חיוניים לגופינו כדוגמת: מינרלים וסידן לעומת חלק מן המומסים העשויים להזיק ולפגוע בבריאותינו כגון: מיני קוליפורמים, חיידקים, רעלים, מתכות כבדות ולכלוכים. איכות מי השתייה הינה קריטית לבריאותינו ועשויה להשפיע על מגוון רחב של תחומים בחיים החל מתחום החקלאות וכלה בתחום המזון, הרפואה, הקוסמטיקה ועוד. לפיכך חשוב מאוד לסלק ולסנן את מי השתייה מן המזיקים הללו.

אילו שיטות טיהור מים פופולאריות קיימות?

שיטות טיהור המים הפופולאריות הינן הבאות:

  • מערכת אוסמוזה הפוכה - זוהי מערכת טיהור מים לשימוש ביתי או תעשייתי, המנצלת את כוח הכבידה בכדי ליצור לחץ חיצוני המאפשר הליך של טיהור וסינון המים מגורמים מזיקים.

מיהו קהל היעד העיקרי של מערכות טיהור מים?

קהל היעד העיקרי של מערכות טיהור מים מתחלק לשלושה נתחי שוק עיקריים:

  • השוק הפרטי - צרכני מים פרטיים, הזקוקים למערכות לטיהור מי השתייה בביתם הפרטי.

כיצד לבחור נכונה את מערכת טיהור המים מתאימה?

מבין מגוון שיטות טיהור מים, אנו ממליצים לכם לבחור את מערכת טיהור המים שלכם בהתאם לפרמטרים הבאים:

  • צורך - מצב מי התהום והשתייה בארץ הינו ירוד מאוד, זאת עקב חדירתם של דשנים כימיים, שפכים תעשייתיים, מי ביוב ודלקים. עובדה זו מצריכה טיפול אינטנסיבי במי השתייה בכדי שיהיו ראויים לשתייה וזאת בהתאם לתקני משרד הבריאות המורכבים מ: כמות הרעלים במים, תדירות בדיקת מי השתייה, הרכב החומרים במים ועוד.

בכדי לבחור את מערכת המים הביתית הטובה ביותר עבורכם עליכם לשקול את כל הפרמטרים, שצוינו במאמר ולבחור במערכת המתאימה ביותר לצרכיכם. לסיכום, אם ברצונכם לשמור על איכות מים גבוהה בביתכם תוכלו להיעזר במגוון שיטות טיהור מים.

חוזרים לשתות נביעות: מים מינרלים מהטבע

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל האתרים של החברות עצמן בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהן ואודות המוצרים אותם הן מציעות. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון